09.- El Cooppel B@NC i el Cooppel CiM: CRiPTA i MóN Com ens podem motivar a ajudar mútuament en el segle XXI?.-

LA MOTIVACIÓ.-

El Cooppel B@NC, com motivar-se amb ètica solidària.

Com construir la Pau en la ment de les persones

Com facilitar l'accessibilitat al Disseny Universal dels Aprenentatges

Com aprendre a aprendre sempre.

Com comprometre's en els ODS 2030

Cal Cooperació pel món de i en tots els sentits (Cooppel).

B@NC:

  • B.  Bons .....   Retalls de premsa, fotografies, comunicació digitals de la                            notícia.
  • @. Accions.   Actes fets, contactes i propostes ofertades públicament
  • N. Nòmines.     Presència en el relat, comentals o comentaris mentals,                              cordialitat rebuda
  • C.  Crèdits...  Amistat, sembrar, escolta activa
Trets:
Pressupost Zero Zero
Relació sistèmica mental de ser capaç, de voler, de ser necessitat i de ser compensat.(Ikigai).
Aprenentatge servei personalitzat
Criptomoneda mental en la consciència, anàlisi i sensibilitat en el record i en la motivació mental, social i material. Cripto vol dir cobert, amagat, intercanvi, també gas que il·lumina les bombetes de la imaginació, les caricies o les fams de els persones.

Cal un respecte rigorós de la imatge i de l'honor.
Evitar les festes que es financen pel consum de l'alcohol.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LA COOPPEL CiM.-

LA CRIPTA D'INICIATIVES SOLIDARÀRIES (CiS) DISPONIBLE PERSONALITZADA              TALENT DO POTENCIAL

Cooppel CRIPTA+SOLIDARITAT  

INTERN     ESBORRANY      

EN ESTUDI DISCRET, CONFIDENCIAL          SECRET

Investigació en Drets Humans i de la Natura.

Marc nominal i de la marca.-

La cripta+solidaritat: cal motivar-nos i estar disponibles.

CiM: Cripta i Món (físic). Comunitat d'interacció Motivadora cripta i material.

Projecte de creació de la Cooppel CiM amb dos àmbits d'actuacions:

La Cooppel.CRiPTA, (CRiPT: Comunitat per Resultats i Productes "Cripta" Transaccional Anàlista) acció solidària telemàtica, que també inclou la.... Cooppel MóN, acció solidària física i presencial.

Entre 2011 fins l'actualitat s'ha aplicat en el projecte Cooppel d'aprendre a aprendre sempre i ara ho aplicarem en la solidaritat comunitària veïnal, cultural, voluntariat social i educació en família.

Marc conceptual.-

És la gestió cripta+solidària prioritària digital i telemàtica, amb la oferta de tasques telemàtiques per resultats i en segon termini i combinables per tasques analògiques o presencials també per resultats. 

Els resultats són sempre reals mentals o materials. En el tracte entre iguals. 

No es problema de temps, la clau és saber aprofitar els moments, les ocasions i les oportunitats.

Som pobres de temps però rics d'ocasions. Tots som iguals davant la capacitat d'estar disponible. Cal estar preparats.

És com una agència solidària emprenedora d'ofertes i de demandes de microprojectes personalitzats benèfics telemàtics d'actes, de donatius i de resultats en els criteris de prioritat i en el d'importància. Combinats amb actes, resultats i donatius analògics inclusius en el programa general de la Cooppel.CiM.

La CRiPTA també és el lloc de trobada electrònica per acordar disponibilitats solidàries entre capacitats, interessos, necessitats entre tasques, resultats i donatius de les persones cooperants participants.

La criptamoneda és denomina "Cooppel", que s'expressa en tres dígits, que expressa la cripta de tasques cooperatives, on el temps no és cap mesura, sinó que sols marcar els límits de la qualitat de la dedicació. Són tres números. Un és el pes de la decisió, l'altra la prioritat i el tercer la importància, la motivació es calcula segons el Teorema Estratègic de l'Eficàcia i de l'Estímul (3E) dels Nombres Neuro Decisoris (T3NND) (Ferran, 2004, Lima- El Perú).

Entre 2000 i 2002 en l'atenció a la ciutadania consultant en XPERTIA.COM i segons els jocs didàctics creats entre 1985 i 2000 que després en el 2021 culminarien en els Cooppel i la Causa Cooppel per la Pau en 2013. En el 2003 vaig presentar tres conceptes nous: Decisiologia o com portar una conversa ajuda per decisions per comunicació electrònica, Ment Fràgil, els canvis en el planeta Terra hi ha un paral·lelisme en la nostra Ment i en tercer lloc el teorema dels Nombres Decisoris, que la seva aportació en la trobada iberoamericana de 2004 va suposar rebre dos reconeixements honorífics. Això era aplicar la teoria quàntica en les decisions així com l'actual Neurociència en l'aprenentatge on s'aprèn per decisions i amés decidir és aprendre sempre.

El Teorema Estratègic dels Nombres Neuro Decisoris es carrega la concepció obsoleta dels Bancs dels Temps, amb una visió quàntica i neurocientífica actual. Es tracta de disposar-se en ajudar de forma solidària en primer lloc telemàtica o digital combinada amb la forma analògica i presencial. La importància no és el temps, el temps ens limita en la presa de decisions, sinó la disponibilitat i l'acció immediata puntual que parteix del més breu possible fins augmentar a discreció i comprovar els beneficis socials, els efectes mentals i l'impacte a l'entorn. Ens motivem per algoritmes mentals conscients o inconscients i per la disponibilitat mental en actuar i comprovar que les accions solidàries són positives pels que les exerceix.

Tota persona cooperant (Cooppel) pot està disponible com necessitada, el tracte és d'iguals, no hi han sols disponibles o sols necessitades, tota persona és potencialment ajuda com receptora d'ajuda. Les més necessitades comproven que elles també poden ajudar a altres, fins i tot el fet de deixar-se ajudar estàs ajudant a altra o a la col·lectivitat.

Tota persona parteix d'una valoració 818 i el que es tracta es mantenir aquesta valoració per actes solidaris. On el que compte és arribar a mantenir la criptapuntuació 818 i comptar el número d'algoritmes per tasques solidàries N@. La motivació és l'automotivació i la recepció i intercanvi de criptacarícies.

Si valorem el pes decisori pel producte de la prioritat (1,2,3,4) i  per la  importància (5,6,7,8). El producte ens pot donar un valor de prioritat o d'importància, que podem estar d'acord o en disconformitat, això fa que repetiguem l'acció i modifiquem criteris i indicadors d'automotivació. Cal anotar els comentaris pels quals aprenem i podem compartir-los.


Per exemple: Persona que demana la tasca concreta X amb el valor:  818 que vol dir pes 8 màxim, prioritat 1, importància 8. Persona que està disponible pot dir  635 és a dir pes 6, 1 prioritat i 5 importància baixa. A partir d'aquí s'entra a una conversa per a posar-se d'acord en un mínim de tres tasques i un màxim de 10. Acabada la conversa-ajuda és fa una criptamoneda comuna de compromís de 3 a 10 tasques amb pes, prioritat i importància, on la persona que rep l'ajuda es disposa a fer quelcom per a la Comunitat interactiva local (Municipal) o oberta al Món,  Mundial: CiM

Estratègia del càlcul del discrepar més cognitiu i de la disconformitat que es més emocional.

Crear ocasions i donar oportunitats més que cercar temps i donar temps


L'agència telemàtica és la CRIPTICOOPPEL (CRIPTIQ), la Q  és la quota base en euros que es recull de forma presencial, la D és el donatiu o excedent de la quota donada D= X- Q, V el valor ( D,Q, Tx R)  On TxR: Tasques per Resultats.

Tasques telemàtiques per resultats concrets i mesurables.

Combinables en segon termini amb tasques analògiques i presencials:

Exemple: Més que dir anar a comprar pa que és T, tasca , millor "portar el pa a casa" és TxR , Tasca per Resultat.

No compta el temps sinó el valor entre la prioritat i la importància de la tasca sol·licitada.

Ara bé el temps es pacta com a màxims i mínims i les tasques és fan en telemàtic, a excepte de les tasques que han de ser per força analògiques.

Per exemple consultar un tema escolar es fa telemàtic, donar conversa per raó del dol, per aprendre català, etc. també....  Ara bé portar el pa a casa es fa per analògic.

En resum la clau està en la nostra ment, en el càlcul i en la comunicació del pes decisori, en la prioritat i en la importància dels nostres espais, més allà del temps, més a prop del concepte quàntic i de la neurociència. En un punt de trobada de capacitats, interessos i necessitats.

No tenir temps és més una escusa a no pensar en el pes decisori, la prioritat i la importància dels resultats de les tasques que som capaços de fer per a empoderar-nos i aconseguir el que volem a nivell personal i a nivell col·lectiu. La importància de la neurocreencia de la prioritat i de la importància de les nostres decisions. En el cas d'una emergència, ens centrem amb ella i posem en un segon termini la resta, ens sentim alliberats i concentrats en el nou repte emergent.

Ajudar és aprendre i aprendre és caminar en la llibertat i en la responsabilitat, en un benefici comú: el sentit comú cooperatiu per la Pau (Cooppel).

Es tracta de treure profit de les neuro-ocasions i de els neuro-oportunitats

Amb aquest sistema de gestió criptosolidària fomenta la conversa, el càlcul mental per pes decisori, prioritat de la tasca i importància per a la persona sol·licitant, això motiva l'empatia i veure la teva disposició d'ajuda per a sincronitzar amb l'altra. No compta el temps sinó el pragmatisme i l'eficàcia. Com més intervencions puntuals, curtes i àgils millora la conversa i la negociació envers a tasques més complexes i més analògiques. També potencia l'amistat, les relacions interpersonals i motiva les relacions intrapersonals. En aquest sistema és prima la qualitat versus la quantitat, les actituds i les produccions o resultats a més de la satisfacció compartida i còmplice amb els objectius.

Aquesta estratègia T3NND forma part de les estratègies de suport tècnic educatiu (empoderament) relacional dins de la investigació dels Drets Humans i de la Natura de la Causa Cooppel per la Pau.

Cooppel B@NC i el Cooppel CiM  (projecte)
LA CRIPTO DE LES INICIATIVES SOLIDÀRIES (CiS)

Programa Solidari 
CRiPTA (i) MóM  Segle XXI
Observació, anàlisi i interpretació del comportament solidari des de les aplicacions de les noves tecnologies i de la nova digitalització ciutadana.
Pla Cooppel per la Pau 2023 i ODS 2030


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

28.- Salut Pública. L' oci divertit és compatible amb el descans. Per a un turisme sostenible al Camp de Tarragona i al Priorat.-

29.- Valor de la salut i de la seguretat i pautes per a la seva protecció i prevenció.-

27.- En marxa el Filoperiodisme CoMENTALISTA